Omgeving

Kunststadje Ootmarsum

Ootmarsum is een authentiek middeleeuws plaatsje met stadsrechten waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Je kunt er wandelend over de kinderkopjes van de kleine straatjes genieten van de perfect onderhouden vakwerkhuisjes en de oude waterputten. Het stadje is in de laatste jaren steeds meer een ontmoetingsplaats geworden voor kunstenaars zodat wij nu kunnen genieten van veel galerieën en musea. Ook zijn er gezellige pleintjes met terrassen.

https://www.ootmarsum-dinkelland.nl/


Theehuis Dennenoord in Vasse

Op een van de mooiste locaties in Twente, tussen Vasse en Ootmarsum, ligt Theehuis Dennenoord. Het Theehuis is een origineel houten pandje uit 1921 waar nostalgie de moderne tijd ontmoet. Het Theehuis bevindt zich tussen de bossen en is een ideale plek om uit te rusten na een heerlijke wandeling of fietstocht.

www.theehuisdennenoord.nl


Watermolen Bels in Mander

Restaurant Watermolen Bels is begonnen als pannenkoekenrestaurant in Twente. Inmiddels hebben ze ook een  heerlijk à la carte-menu. Het idyllische restaurant is de perfecte plek om gezellig te genieten. Op het erf scharrelen kippen, eenden en een trotse pauw. U waant zich even helemaal in een andere wereld.

www.watermolenbels.nl


Bad Bentheim

Dicht bij de grens met Nederland en Noordrijnwestfalen gelegen, biedt Bad Bentheim als modern kuuroord volop zwem- en wellness plezier in thermen en zwembaden. Evenementen highlights van Ridderfeest tot het openluchttheater en de pittoreske weihnachtsmarkt; interessante musea en een prachtige natuur. Bad Bentheim heeft het allemaal... De burcht Bentheim wijst u al van ver de weg en heet u hartelijk welkom!

www.bentheim-duitsland.nl


Natuurgebied Springendal in Hezingen

De tuin van Nederland’ luidt de bijnaam van dit stukje Twente bij Ootmarsum. Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos.
Heuvels, weilanden, meertjes, hooilanden, heide en historische boerderijen maken het plaatje compleet. Een startpunt voor meerdere wandelroutes.

www.beleeftwente.nl


Cosmos sterrenwacht in Lattrop

De sterrenwacht beschikt over verschillende expositieruimtes, een grote filmzaal, een prachtig planetarium en de grootste telescoop van Nederland. Het riviertje de Dinkel, dat naast de sterrenwacht stroomt, maakt dit idyllische plaatje compleet.

https://sterrenwachtcosmos.nl/

 


Tubbergen

Tubbergen, een rustig agrarisch en natuurrijk gebied, grenzend aan Duitsland. Het dorp biedt een gezellige winkelstraat waar je terecht kan voor al de dagelijkse boodschappen.

Ga verder eens kijken in de St. Pancratius-basiliek. Beroemd zijn de gebrandschilderde ramen in de basiliek, die in de loop van de jaren gemaakt zijn door vijf generaties van de familie Nicolas.

Jaarlijks in de maand oktober is de internationale kunstmanifestatie in Tubbergen. Op verschillende binnen- en buitenlocaties, verspreid over Tubbergen, tonen kunstenaars beeldende kunstobjecten, installaties, design en glas in lood. Het is het grootste evenement in Nederland rond het thema glas.


www.beleeftubbergen.nl


Dierentuin in Nordhorn

De dierentuin in Nordhorn is een echte parel vlak over de grens. Nog geen kwartier van de Nederlandse grens vandaan bevindt zich deze geweldige dierentuin. De dierentuin is zo’n 10 hectare groot en ligt direct aan het water, aan de Vechtsee. Er zijn meer dan 1700 dieren (100 soorten) te bewonderen. In Nordhorn is ook een openlucht- en binnenzwembad en een kinderspeelparadijs Crocky.

www.dierentuin-nordhorn.nl

https://www.bnn-grafschaft.de/

www.crocky.info


Landgoed Singraven in Denekamp

Hier kunt u een rondleiding krijgen op afspraak en genieten van de prachtige tuinen.
Ook kunt u een kijkje nemen in het sfeervolle restaurant De Watermolen. .

www.singraven.nl


Het Stift in Weerselo

Het Stift  is een eeuwenoud beschermd dorpsgezicht. Een voormalig Benedictijnen-klooster uit de 12e eeuw en vanaf de 14e eeuw een Stift, waar ongehuwde dames van adel woonden. Even terug in de tijd en genieten van een kopje koffie in de Stiftschuur of op het terras. 

https://www.het-stift.nl/

 

 

 

 


Zwemmen in Tubbergen, Ootmarsum, Uelsen en Nordhorn

Openluchtzwembad ‘de Kuiperberg’ in Ootmarsum en overdekt zwembad ‘de Vlaskoel’ in Tubbergen. Ook is in Uelsen (Dld) een buitenbad, het ‘Hallenbad’.

In Nordhorn is een groot binnen en buitenbad (golfslagbad)

www.dorperesch.nl
www.zwembaddevlaskoel.nl
www.bnn-grafschaft.de


Watermolen Frans in Mander

De watermolen van Frans is een bovenslag watermolen.
Oorspronkelijk werd hier papier gemaakt, tot de familie Frans het complex in 1870 kocht en er een korenmolen van maakte. Landschap Overijssel heeft de molen in de jaren zestig van de vorige eeuw verworven.
U treft hier een permanente expositie.

www.waterradmolens.nl


Natura Docet in Denekamp

HET museum voor de hele familie.
Ga op avontuur en verwonder je over de bijzondere collectie dieren in de Wonderkamers, bouw je eigen digitale bos in Funky Forest,  ontdek de natuur in 3D en geniet van de mooie museumtuin en het  landschap van Noord Oost Twente.

www.wonderryck.nl


Speeltuinen in Reutum

Bij Morskieft en de Molenberg in Reutum is het altijd feest (indoor en outdoor speeltuinen)

www.speeltuinmorskieft.nl
www.cafedemolenberg.nl